Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu - Magazin - Cultura

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in Stiri / Magazin / Cultura
Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu
Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu
Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu
TOP 5
Cu prilejul Sarbatorii Sanzienelor a fost ...
cele mai citite articole din ultimele 7 zile
Potrivit Bibliei: Sunt religiile cai diferite care duc la Dumnezeu?
- Consider ca e un lucru aproape incredibil ca Dumnezeul intregului univers sa doreasca sa fie cunoscut doar de o credinta religioasa, a afirmat scriitorul Marcus Borg.
Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel pentru pace, a spus:
- Nici o religie nu poate pretinde ca detine in intregime adevarul despre misterul credintei.
O zicala hinduista foarte cunoscuta suna in felul urmator in limba originala: Jotto moth, totto poth, ceea ce, in traducere libera, inseamna ca religiile nu sunt decat cai diferite care urmaresc acelasi obiectiv. Si budistii impartasesc acest punct de vedere. Intr-⁠adevar, milioane de oameni cred ca religiile sunt cai diferite care duc la Dumnezeu.
Istoricul Geoffrey Parrinder a afirmat:
- Se spune uneori ca toate religiile urmaresc acelasi obiectiv, ca sunt cai asemanatoare care duc la adevar sau chiar ca doctrinele lor sunt identice.
Invataturile, ritualurile si divinitatile religiilor sunt intr-⁠adevar asemanatoare. Majoritatea religiilor vorbesc despre iubire si invata ca nu trebuie sa ucizi, sa furi si sa minti. In majoritatea gruparilor religioase exista persoane care depun eforturi sincere pentru a-⁠i ajuta pe altii. Asadar, daca cineva are o credinta sincera si incearca sa duca o viata corecta, conteaza carei religii apartine? Sau sunt religiile cai diferite care duc la Dumnezeu?
Este suficienta sinceritatea?
Sa luam cazul lui Saul, evreu din secolul I, care a devenit apostolul crestin cunoscut sub numele de Pavel. Fiind un sustinator inflacarat al iudaismului, el a incercat sa suprime inchinarea continuatorilor lui Cristos, pentru ca o considera incorecta (Faptele 8:1"⁠3;9:1, 2). Cu toate acestea, datorita indurarii lui Dumnezeu, Saul si-⁠a dat seama ca oamenii foarte religiosi, de felul lui, animati, probabil, de zel pentru Dumnezeu, greseau totusi, deoarece nu cunosteau toate lucrurile (Romani 10:2). Cand a aflat mai multe despre vointa si actiunile lui Dumnezeu, Saul a facut schimbari si a inceput sa se inchine chiar impreuna cu discipolii lui Isus Cristos, cei pe care ii persecutase. - 1 Timotei 1:12"⁠16.
Dar spune Biblia ca exista sute de credinte dintre care putem alege si ca cea la care ne oprim, indiferent care ar fi ea, va fi acceptata de Dumnezeu? In instructiunile primite de apostolul Pavel, inviatul Isus Cristos a spus exact contrariul. Isus l-⁠a trimis pe Pavel la oamenii natiunilor ca sa le deschida ochii, ca sa-⁠i intoarca de la intuneric la lumina si de sub autoritatea lui Satan la Dumnezeu (Faptele 26:17, 18). Asadar, cu certitudine conteaza ce alegere facem in materie de religie. Multi dintre cei la care a fost trimis Pavel aveau deja o religie, totusi erau in intuneric. Este clar ca, daca toate religiile ar fi cai diferite care duc la viata vesnica si la primirea favorii lui Dumnezeu, nu ar mai fi fost nevoie ca Isus sa-⁠si instruiasca discipolii pentru lucrarea de facere de discipoli pe care le-⁠a incredintat-⁠o. - Matei 28:19, 20.
In celebra sa Predica de pe munte, Isus a spus:
- Intrati pe poarta cea stramta; caci larg si spatios este drumul care duce la distrugere, si multi sunt cei care intra pe el; in timp ce stramta este poarta si ingust drumul care duce la viata, si putini sunt cei care il gasesc (Matei 7:13, 14).
Biblia afirma fara echivoc ca exista o singura credinta (Efeseni 4:5). Evident, multi dintre cei ce se afla pe drumul spatios au o religie, totusi nu au singura credinta. Intrucat exista o singura forma de inchinare adevarata, cei ce doresc sa gaseasca adevarata credinta vor trebui sa o caute.
In cautarea adevaratului Dumnezeu
Chiar de la inceputul istoriei omenirii, Dumnezeu le-⁠a spus oamenilor ce anume asteapta de la ei (Geneza 1:28; 2:15"⁠17; 4:3"⁠5). Azi, cerintele sale sunt clar explicate in Biblie. Aceasta ne ajuta sa facem distinctie intre inchinarea acceptata si cea neacceptata de el (Matei 15:3"⁠9). Unii oameni si-⁠au mostenit religia, in timp ce altii nu fac decat sa se conformeze comunitatii din care fac parte. Pentru multi, religia este determinata de locul si momentul nasterii. Dar ar trebui sa va alegeti la intamplare religia sau sa-⁠i lasati pe altii sa ia aceasta decizie in locul vostru? Alegerea voastra in materie de religie trebuie sa fie facuta in cunostinta de cauza si sa se bazeze pe o examinare atenta a Scripturilor. In secolul I, anumiti oameni instruiti nu se rezumau la a accepta orbeste cuvintele apostolului Pavel, ci examinau cu grija Scripturile in fiecare zi ca sa vada daca aceste lucruri erau asa (Faptele 17:11; 1 Ioan 4:1). De ce nu faceti si voi la fel? Biblia spune ca Dumnezeul universului doreste ca oamenii sa i se inchine cu adevar. Dupa cum este consemnat in Ioan 4:23, 24, Isus a explicat:
- Totusi, vine ceasul, si acesta este acum, cand inchinatorii adevarati i se vor inchina Tatalui cu spirit si adevar, caci, intr-⁠adevar, unii ca acestia cauta Tatal ca sa i se inchine. Dumnezeu este un Spirit, si cei care i se inchina trebuie sa i se inchine cu spirit si adevar.
Numai forma de inchinare curata si neintinata din punctul de vedere al Dumnezeului si Tatalui nostru este acceptata de el (Iacov 1:27). Dumnezeu binecuvanteaza eforturile a milioane de oameni de a gasi drumul ingust ce duce la viata. El nu le va da viata eterna oamenilor indiferenti, ci acelora care depun eforturi concrete pentru a gasi drumul ingust, trasat de el, si apoi il urmeaza. - Maleahi 3:18.

(Sursa: wol.jw.org)
(Joi 13.12.2018 08:08, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Cu prilejul Sarbatorii Sanzienelor a fost marcata traditia romaneasca (18.07.2019)
Osho: Iubirea este usa prin care poti pasi in afara timpului (16.06.2019)
Mireille Astrid Popa: E timp pentru toate (poem) (15.06.2019)
Eclesiastul (carte a Bibliei) : Orice lucru isi are timpul sau (15.06.2019)
Ziua Nationala a Italiei este considerata ziua in care s-a nascut democratia in Italia (04.06.2019)
Vineri incepe vizita apostolica a Papei Francisc in Romania (31.05.2019)
Cele mai importante monumente bisericesti romanesti sunt de inspiratie spirituala si culturala bizantina (30.05.2019)
Banca Nationala a Romaniei lanseaza o moneda cu tema Vizita Apostolica a Sanctitatii Sale Papa Francisc, in Romania (30.05.2019)
Banca Nationala a Romaniei lanseaza o moneda cu tema Vizita Apostolica a Sanctitatii Sale Papa Francisc, in Romania (30.05.2019)
O poezie superba de Lucian Avramescu: N-am invatat inca sa mor (30.05.2019)
Octavian Andronic: Scrisoarea pierduta, editie europarlamentara (27.05.2019)
Poezii de Bogdan O. Popescu (25.05.2019)
Mireille Astrid Popa: Tipatul cocorului in noapte (poem) (25.05.2019)
Biografia unui poet-medic: Bogdan O. Popescu (22.05.2019)
Rugaciunea catre Sfintii Constantin si Elena se rosteste ori de cate ori este nevoie (22.05.2019)
Steaua ranita (20.05.2019)
O poezie de Bogdan O. Popescu: Aer cald (20.05.2019)
Maratonul de Poezie si Jazz marcheaza, prin poezie, blues si jazz, Noaptea Europeana a Muzeelor (20.05.2019)
Un volum de povestiri scurte, scrise de poetul-medic Bogdan O. Popescu (19.05.2019)
O poveste despre fiinta care tinde sa isi depaseasca limitele, idealurile sale prea mari pentru o lume prea mica (17.05.2019)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Joi 18.07.2019
1 EUR -0.04% 4.7326 lei
1 USD -0.15% 4.2139 lei
Toate valutele
Joi 18.07.2019, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
ZAHARIA MIHAI-ALEXANDRU PFA
Costesti, Arges, Strada Necsulesti nr. 46
> Alimente
TOP LEVEL HOSTING SRL
Pitesti, Arges, Strada Pasaj Scarilor nr. 2
> WEB
EUROLIGHT MANAGEMENT SRL
Stefanesti, Arges, Aleea Salcamilor nr. 30
> Distribuitori
Cele mai accesate companii
BIG IT SOLUTIONS SRL
Pitesti, Arges, Strada Grigore Tocilescu nr. 1
> Distribuitori
TOP LEVEL HOSTING SRL
Pitesti, Arges, Strada Pasaj Scarilor nr. 2
> WEB
NICOSMAIL 2007 SRL
Curtea De Arges, Arges, Strada Cuza Voda nr. 0
> Produse
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Povesti adevarate si mesaje de dragoste
Povesti adevarate, Un site dedicat celor care iubesc, povesti de dragoste, povesti de iubire, poezii de dragoste, imagini de iubire, povesti despre dragoste si sex, declaratii de dragoste, muzica si filmulete de iubire.
> Diverse
LISTA FIRME ROMANIA
Cauti o lista cu firme, un restaurant sau orice alta locatie in orasul tau ? Catalog firme Romania, Firme 365, va sta la dispozitie cu un catalog complex impartit pe categorii de interes.
> Publicitate
Dulceata de Nuci Verzi
Dulceata de nuci verzi se produce intr-un spatiu avizat din punct de vedere sanitar. Pret 16,95 RON. Cantitate neta 255g. Livrarea este Gratuita in Bucuresti.
> Agricultura
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2019 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0646 sec.