Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu - Magazin - Cultura

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in Stiri / Magazin / Cultura
Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu
Potrivit Bibliei: Sunt religiile cai diferite care duc la Dumnezeu?
- Consider ca e un lucru aproape incredibil ca Dumnezeul intregului univers sa doreasca sa fie cunoscut doar de o credinta religioasa, a afirmat scriitorul Marcus Borg.
Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel pentru pace, a spus:
- Nici o religie nu poate pretinde ca detine in intregime adevarul despre misterul credintei.
O zicala hinduista foarte cunoscuta suna in felul urmator in limba originala: Jotto moth, totto poth, ceea ce, in traducere libera, inseamna ca religiile nu sunt decat cai diferite care urmaresc acelasi obiectiv. Si budistii impartasesc acest punct de vedere. Intr-⁠adevar, milioane de oameni cred ca religiile sunt cai diferite care duc la Dumnezeu.
Istoricul Geoffrey Parrinder a afirmat:
- Se spune uneori ca toate religiile urmaresc acelasi obiectiv, ca sunt cai asemanatoare care duc la adevar sau chiar ca doctrinele lor sunt identice.
Invataturile, ritualurile si divinitatile religiilor sunt intr-⁠adevar asemanatoare. Majoritatea religiilor vorbesc despre iubire si invata ca nu trebuie sa ucizi, sa furi si sa minti. In majoritatea gruparilor religioase exista persoane care depun eforturi sincere pentru a-⁠i ajuta pe altii. Asadar, daca cineva are o credinta sincera si incearca sa duca o viata corecta, conteaza carei religii apartine? Sau sunt religiile cai diferite care duc la Dumnezeu?
Este suficienta sinceritatea?
Sa luam cazul lui Saul, evreu din secolul I, care a devenit apostolul crestin cunoscut sub numele de Pavel. Fiind un sustinator inflacarat al iudaismului, el a incercat sa suprime inchinarea continuatorilor lui Cristos, pentru ca o considera incorecta (Faptele 8:1"⁠3;9:1, 2). Cu toate acestea, datorita indurarii lui Dumnezeu, Saul si-⁠a dat seama ca oamenii foarte religiosi, de felul lui, animati, probabil, de zel pentru Dumnezeu, greseau totusi, deoarece nu cunosteau toate lucrurile (Romani 10:2). Cand a aflat mai multe despre vointa si actiunile lui Dumnezeu, Saul a facut schimbari si a inceput sa se inchine chiar impreuna cu discipolii lui Isus Cristos, cei pe care ii persecutase. - 1 Timotei 1:12"⁠16.
Dar spune Biblia ca exista sute de credinte dintre care putem alege si ca cea la care ne oprim, indiferent care ar fi ea, va fi acceptata de Dumnezeu? In instructiunile primite de apostolul Pavel, inviatul Isus Cristos a spus exact contrariul. Isus l-⁠a trimis pe Pavel la oamenii natiunilor ca sa le deschida ochii, ca sa-⁠i intoarca de la intuneric la lumina si de sub autoritatea lui Satan la Dumnezeu (Faptele 26:17, 18). Asadar, cu certitudine conteaza ce alegere facem in materie de religie. Multi dintre cei la care a fost trimis Pavel aveau deja o religie, totusi erau in intuneric. Este clar ca, daca toate religiile ar fi cai diferite care duc la viata vesnica si la primirea favorii lui Dumnezeu, nu ar mai fi fost nevoie ca Isus sa-⁠si instruiasca discipolii pentru lucrarea de facere de discipoli pe care le-⁠a incredintat-⁠o. - Matei 28:19, 20.
In celebra sa Predica de pe munte, Isus a spus:
- Intrati pe poarta cea stramta; caci larg si spatios este drumul care duce la distrugere, si multi sunt cei care intra pe el; in timp ce stramta este poarta si ingust drumul care duce la viata, si putini sunt cei care il gasesc (Matei 7:13, 14).
Biblia afirma fara echivoc ca exista o singura credinta (Efeseni 4:5). Evident, multi dintre cei ce se afla pe drumul spatios au o religie, totusi nu au singura credinta. Intrucat exista o singura forma de inchinare adevarata, cei ce doresc sa gaseasca adevarata credinta vor trebui sa o caute.
In cautarea adevaratului Dumnezeu
Chiar de la inceputul istoriei omenirii, Dumnezeu le-⁠a spus oamenilor ce anume asteapta de la ei (Geneza 1:28; 2:15"⁠17; 4:3"⁠5). Azi, cerintele sale sunt clar explicate in Biblie. Aceasta ne ajuta sa facem distinctie intre inchinarea acceptata si cea neacceptata de el (Matei 15:3"⁠9). Unii oameni si-⁠au mostenit religia, in timp ce altii nu fac decat sa se conformeze comunitatii din care fac parte. Pentru multi, religia este determinata de locul si momentul nasterii. Dar ar trebui sa va alegeti la intamplare religia sau sa-⁠i lasati pe altii sa ia aceasta decizie in locul vostru? Alegerea voastra in materie de religie trebuie sa fie facuta in cunostinta de cauza si sa se bazeze pe o examinare atenta a Scripturilor. In secolul I, anumiti oameni instruiti nu se rezumau la a accepta orbeste cuvintele apostolului Pavel, ci examinau cu grija Scripturile in fiecare zi ca sa vada daca aceste lucruri erau asa (Faptele 17:11; 1 Ioan 4:1). De ce nu faceti si voi la fel? Biblia spune ca Dumnezeul universului doreste ca oamenii sa i se inchine cu adevar. Dupa cum este consemnat in Ioan 4:23, 24, Isus a explicat:
- Totusi, vine ceasul, si acesta este acum, cand inchinatorii adevarati i se vor inchina Tatalui cu spirit si adevar, caci, intr-⁠adevar, unii ca acestia cauta Tatal ca sa i se inchine. Dumnezeu este un Spirit, si cei care i se inchina trebuie sa i se inchine cu spirit si adevar.
Numai forma de inchinare curata si neintinata din punctul de vedere al Dumnezeului si Tatalui nostru este acceptata de el (Iacov 1:27). Dumnezeu binecuvanteaza eforturile a milioane de oameni de a gasi drumul ingust ce duce la viata. El nu le va da viata eterna oamenilor indiferenti, ci acelora care depun eforturi concrete pentru a gasi drumul ingust, trasat de el, si apoi il urmeaza. - Maleahi 3:18.

(Sursa: wol.jw.org)
(Joi 13.12.2018 08:08, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Amintirile: Calatorii reversibile ale sufletului prin care te reintalnesti cu tine, cel de odinioara (22.01.2019)
Cel mai important eveniment din Romania dedicat operei lui Leonardo da Vinci (20.01.2019)
Si ce vrem oare de la nemurire? (16.01.2019)
Balsam pentru suflet: Trilogia lui Neale Donald Walsch, Conversatii cu Dumnezeu (16.01.2019)
Romania Mare, testamentul politic eminescian (14.01.2019)
Eminescu a fost un martir din sirul neintrerupt de martiri din istoria poporului roman (14.01.2019)
Prof. Nae Georgescu afirma ca Mihai Eminescu a fost asasinat la comanda (14.01.2019)
Romanitatea se afla si astazi sub semnul benefic al lui Eminescu (14.01.2019)
Iarna uitata, un poem ce descrie acest superb anotimp, de Jimmy Stanescu (10.01.2019)
Intrebare, un poem superb de Areta Sandru (10.01.2019)
Destinul tragic al unei poete: Gabriela Negreanu (10.01.2019)
Alex Mocanu si Raul Gheba, Opening Act-ul pentru Mega-show-ul de Stand-Up 100% pareri (08.01.2019)
Replici despre femei din piesele lui William Shakespeare (08.01.2019)
An de an, prin agheasma, se face nu numai sfintirea caselor, ci si a trupurilor si a sufletelor oamenilor, se face curatirea mintii, inimii si a vietii noastre (06.01.2019)
Boboteaza: Azi incepe innoirea omului crestin (06.01.2019)
160 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a devenit domn al Moldovei (05.01.2019)
Proza scurta de Daniel Bejan: Negustorul care vinde doar ceea ce e facut de mana sa (03.01.2019)
Love story: Maitreyi si Allan, celebrul cuplu din cartea lui Mircea Eliade (02.01.2019)
Cupluri literare celebre: Romeo si Julieta, Tristan si Isolda, Luceafarul si Catalina, Ulise si Penelopa, Rhett Butler si Scarlett O'Hara (02.01.2019)
O noua carte de Dan-Silviu Boerescu: Misterele inexplicabile din Carpati. Aur, Guri de Rai, cetati-fantoma (01.01.2019)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Marti 22.01.2019
1 EUR +0.23% 4.7081 lei
1 USD +0.45% 4.1377 lei
Toate valutele
Luni 21.01.2019, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
ZAHARIA MIHAI-ALEXANDRU PFA
Costesti, Arges, Strada Necsulesti nr. 46
> Alimente
TOP LEVEL HOSTING SRL
Pitesti, Arges, Strada Pasaj Scarilor nr. 2
> WEB
EUROLIGHT MANAGEMENT SRL
Stefanesti, Arges, Aleea Salcamilor nr. 30
> Distribuitori
Cele mai accesate companii
CREDIT-GOLD & GF 2003 SRL
Pitesti, Arges, Strada Smeurei nr. 54
> Case de amanet
TOP LEVEL HOSTING SRL
Pitesti, Arges, Strada Pasaj Scarilor nr. 2
> WEB
DIAB A&D EXPERT CONTAB SRL
Pitesti, Arges, Strada Garoafelor nr. 0
> Contabilitate
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Povesti adevarate si mesaje de dragoste
Povesti adevarate, Un site dedicat celor care iubesc, povesti de dragoste, povesti de iubire, poezii de dragoste, imagini de iubire, povesti despre dragoste si sex, declaratii de dragoste, muzica si filmulete de iubire.
> Diverse
LISTA FIRME ROMANIA
Cauti o lista cu firme, un restaurant sau orice alta locatie in orasul tau ? Catalog firme Romania, Firme 365, va sta la dispozitie cu un catalog complex impartit pe categorii de interes.
> Publicitate
Dulceata de Nuci Verzi
Dulceata de nuci verzi se produce intr-un spatiu avizat din punct de vedere sanitar. Pret 16,95 RON. Cantitate neta 255g. Livrarea este Gratuita in Bucuresti.
> Agricultura
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2019 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0937 sec.